Veganske jedi

 

 

Juha, da te pogreje

 

1. Jurčkova juha, 6 € (veganska) (alergeni: soja, gluten-pšenica)

 

Glavna jed

 

1. Koruzni rezanci s sojino smetano in jurčki, 17 € (alergeni: soja)

 

2.  Gratinirani veganski skutni štruklji s sojino smetano, sirom Guda,  paradižnikom, svežo papriko in chia semeni na vroči ponvici, 17(alergeni: gluten – pšenica, soja)

 

3.  Sančo tortilja s svežo pečeno zelenjavo, veganskim sirom in salso z ocvrtim krompirčkom ter solato z izbranim prelivom, 17(alergeni: gluten – pšenica, gorčica, zelena, soja)

 

4.   Šnicel s špargljevo omako in  pečenim krompirjem z zelenjavo 18(alergeni: gluten – pšenica, soja, gorčica, zelena)

 

5.   Veganski burger (bombetka iz domače pekarne, ajvar z gorčico, šnicel, veganski sir, zelena solata, paradižnik, kumarica), pomfri, kečap, 12 € (alergeni: gluten – pšenica, gorčica, soja, zelena, sezam)

 

Sladko paše

 

1. Potratni veganski štruklji s cimetovim sladoledom in gozdnimi sadeži, 8€   (alergeni: gluten – pšenica, oreščki, soja)

 Sladoled je 100% veganski.:)

 

 

Priporočamo vam  naravni domači ledeni čaj zeliščarja Igorja Forščeka iz Poljanske doline ob reki Kolpi.

Ledeni čaj(poprova meta, rman in bezeg-brez dodanega sladkorja) 3dl- 2,50€

     Za nas pripravlja veganske sire Ema Mitevski iz Metlike v Beli krajini. Živi in dela v Ljubljani, kjer je ustanovila podjetje VEGANKA.

 

Šir Škuta je prva prava veganska skuta.

Naša skuta nastane iz sojinega mleka, pridobljenega iz slovenske soje z uporabo preverjenih sirarskih tehnik. Šir Škuta je prehransko bogata ter z zrnato strukturo in nekoliko kislim okusom vsestransko kulinarično uporabna. Odlična je za vse jedi, ki tradicionalno zahtevajo skuto.

Sestavine: Voda, sojino zrno, veganske mlečnokislinske kulture. Lahko vsebuje sledove glutena in gorčičnega semena.

 

Šir Moca

je veganska mozzarella pridobljena z naravno fermentacijo rastlinskega mleka in predstavlja pravo alternativo mozzarelli. Odlično se topi, reže in riba. Primeren je za pice, lazanje, musake, tople in hladne sendviče, solate,...
Sestavine: Voda, tapiokin škrob, repično olje, sojino zrno, karagenan, morska sol, veganske mlečnokislinske kulture. Lahko vsebuje sledove glutena in gorčičnega semena.

Šir Guda

 je naša nova verzija veganskega poltrdega sira. Šir Guda je krasen kot hladen prigrizek, narezan ali nariban pa se tudi lepo stopi in zapeče. Ker je vsestranski, ga lahko uporabimo kot dodatek na picah, brusketah ali v toastih, sirovih sendvičih, veganskih omletah, lazanjah, sirovih omakah, cheeseburgerjih, rižotah, prav tako je primeren za pohanje in vse ostale slastne dobrote.Sestavine: Voda, kokosovo olje, sojino zrno, tapiokin škrob, aroma, karagenan, morska sol, barvilo: beta-karoten. Lahko vsebuje sledove glutena in gorčičnega semena.

Šir Sančo

je veganski načo. Odličen je kot prigrizek, za hrustljave mehiške tortilje, slastne takose in buritose, ter ostale mehiške dobrote. Kot priloga pa se noro poda k pici, zelenjavi z žara, pečenemu krompirju, seitanu, testeninam, solatam,...Sestavine: Voda, repično olje, kvasovi kosmiči, gorčica (voda, gorčično seme, alkoholni kis, vinski kis, sol, sladkor, začimbe) pšenična moka, paradižnikov koncentrat, začimbe, morska sol. Lahko vsebuje sledove sojinega zrna.

 

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Cenik velja od 1. marec 2023.

SAVE 20201005 201345IMG 20200905 184836IMG 20200905 184817

IMG 20200925 190643IMG 20200926 150410IMG 20200820 172015