Veganske jedi

 

VEGANSKE JEDI

 

Nekaj za uvod

  1. Karpačo moka guada z oreščki, sezonsko solato, aceto balzamico ter olivno olje 7€

Glavna jed

  1. Koruzni rezanci s sojino smetano in jurčki  12€
  2. Veganska pizza  z svežo zelenjavo, moka in guada sirom ter gobami  10€
  3. Gratinirani veganski  škutni štruklji s sojino  smetano, guada sirom, češnjevim paradižnikom in chia semeni na vroči ponvici 12€
  4. Sančo tortilija s svežo pečeno zelenjavo, veganskim sirom, salso, ocvrtim krompirčkom ter solato  s izbranim prelivom  12€
  5. Pšenični steaki z lisičkami, sojino smetano, domačimi kostanjevimi popečenimi njoki ter marinirani korenček s kumarico  14€
  6. Veganski burger( ajvar z zenfom, pšenični steak, guada sir, sančo omaka, zelena solata, paradižnik, kumarica), pomfri, ketcup  9€( bombetke iz domače pekarne)

Sladko paše

  1. Potratni veganski štruklji z vanilijevo kremo in cimetom    5€

 

Jedi vsebujejo alergene: soja, gluten - pšenica, oreščki

Priporočamo vam domači ledeni čaj zeliščarja Igorja Forščeka iz Poljanske doline ob reki Kolpi.

Ledeni čaj(poprova meta, rman in bezeg) 3dl- 2,10€

     Za nas pripravlja veganske sire Ema Mitevski iz Metlike v Beli krajini. Živi in dela v Ljubljani, kjer je ustanovila podjetje VEGANKA.

 

Šir Škuta je prva prava veganska skuta.

Naša skuta nastane iz sojinega mleka, pridobljenega iz slovenske soje z uporabo preverjenih sirarskih tehnik. Šir Škuta je prehransko bogata ter z zrnato strukturo in nekoliko kislim okusom vsestransko kulinarično uporabna. Odlična je za vse jedi, ki tradicionalno zahtevajo skuto.

Sestavine: Voda, sojino zrno, veganske mlečnokislinske kulture. Lahko vsebuje sledove glutena in gorčičnega semena.

 

Šir Moca

je veganska mozzarella pridobljena z naravno fermentacijo rastlinskega mleka in predstavlja pravo alternativo mozzarelli. Odlično se topi, reže in riba. Primeren je za pice, lazanje, musake, tople in hladne sendviče, solate,...
Sestavine: Voda, tapiokin škrob, repično olje, sojino zrno, karagenan, morska sol, veganske mlečnokislinske kulture. Lahko vsebuje sledove glutena in gorčičnega semena.

Šir Guda

 je naša nova verzija veganskega poltrdega sira. Šir Guda je krasen kot hladen prigrizek, narezan ali nariban pa se tudi lepo stopi in zapeče. Ker je vsestranski, ga lahko uporabimo kot dodatek na picah, brusketah ali v toastih, sirovih sendvičih, veganskih omletah, lazanjah, sirovih omakah, cheeseburgerjih, rižotah, prav tako je primeren za pohanje in vse ostale slastne dobrote.Sestavine: Voda, kokosovo olje, sojino zrno, tapiokin škrob, aroma, karagenan, morska sol, barvilo: beta-karoten. Lahko vsebuje sledove glutena in gorčičnega semena.

Šir Sančo

je veganski načo. Odličen je kot prigrizek, za hrustljave mehiške tortilje, slastne takose in buritose, ter ostale mehiške dobrote. Kot priloga pa se noro poda k pici, zelenjavi z žara, pečenemu krompirju, seitanu, testeninam, solatam,...Sestavine: Voda, repično olje, kvasovi kosmiči, gorčica (voda, gorčično seme, alkoholni kis, vinski kis, sol, sladkor, začimbe) pšenična moka, paradižnikov koncentrat, začimbe, morska sol. Lahko vsebuje sledove sojinega zrna.